Golf Actief

Golf is een prachtige sport, geschikt voor iedereen: jongeren, volwassenen, senioren, families maar ook voor mensen met beperking. Golf kan gespeeld worden wanneer je wilt, met wie je wilt, waar je wilt en hoe je wilt; in wedstrijdverband of recreatief. Iedereen kan individueel oefenen, met veel of weinig ambitie. Golf is ook een zeer sociale sport, die met vrienden in de vrije natuur beoefend kan worden en waarbij het hele lichaam in beweging is. Bovendien is golf altijd anders. De banen zijn verschillend, het weer varieert, de bal ligt nooit hetzelfde. Kom en ervaar deze boeiende sport. Je bent van harte welkom in de golfwereld! Door groepslessen en aandacht voor het fysieke gestel te stimuleren is het doel om vaker, beter en dus met meer plezier te golfen. Kernbegrippen hierbij zijn sociaal, gezond en fit!

Alvast zelf aan de slag?

Op onze oefenfaciliteiten kunt u vrij oefenen, maar er zijn ook verschillende gestructureerde oefenmogelijkheden uitgezet om Golf Actief te zijn.

Driving Range

Op de driving range kunt u tot 240 meter ver slaan. De eerste 130 meter landt de bal in het water. Naast de  overdekte afslagplaatsen treft u een oefenbunker aan.

Omdat de exacte afstanden bij een landing in het water niet te bepalen zijn, hebben we een pitchingstrook uitgezet, aan de rand van hole 1 van de par 3 baan.

Suggesties voor het gebruik vindt u hier: Pitching Strook. (100 meter)

Chipping Green

Op de chippinggreen kunt u spelen zoals u zelf wil maar ook gebruik maken van twee andere mogelijkheden. Er zijn afstandsmarkeringen   die de afstand tot de centrale vlag links op de green aangeven. Er is zowel een strook van 60 meter die zonder belemmeringen gespeeld kan worden en een   strook in de richting van het informatiebord waarbij over de bunker gespeeld moet worden.

Denkt u ook op de chippinggreen aan het verwijderen van pitchmarks?

Afstandsmarkering tot de vlag en de achterzijde van de bunker (rood).

Par 3 Test

De par-3-test van de Golfacademie ( https://www.degolfacademie.nl/index.cfm ) is uitgezet. Een toelichting op deze chippingtest kunt u downloaden via de link par3instructie2017df Gebruik hierbij geen drivingrange ballen

U kunt de resultaten noteren bij uw eigen pagina van De Golfacademie. Om die te kunnen gebruiken moet u zich van te voren (gratis) registreren. U kunt hiervoor de Golfacademie toelichting downloaden.

Putting Green

Op de puttinggreen is het puttingcircuit van De Golfacademie uitgezet. Putten op 1,2 en 3 meter, up en down en 13, 16 en 20 meter kunt u regelmatig uitvoeren en de resultaten invoeren bij de Golfacademie, die er dan een leuk grafiekje van maakt. Voor de puntentelling kunt u hier informatie downloaden Puttencircuit2 df

Oefenen Golftechniek en Fysiek in groepen

Tijdens de lessen wordt er ook gewerkt met de modernste technologie zoals k-vest metingen en verschillende fysieke testen. De uitwerkingen kunt u hier downloaden;

K vest uitleg

TPi  Fysieke test

Wanneer?

• 6-8 weekse programma’s in voorjaar en najaar waarbij aandacht voor de golfswing en de fysieke mogelijkheden worden afgewisseld (elk 30 minuten). Er zijn twee groepen, 1 startgroep (beginners) en een groep gevorderden.  De programma`s kunt u middels onderstaande links downloaden.
    • Shema Beginnersgroep voorjaar 2018
    • Shema Beginnersgroep najaar 2017
    • Shema Gevorderden voorjaar 2018
    • Shema Gevorderden najaar 2018

Golf Actief – Sociaal; Themabijeenkomsten (theorie en praktijk);

Samen spelen en eten voor leden en niet-leden gecombineerd met informatie over van alles, zoals:

• spelregels in de praktijk,
  • hoe sla ik over een waterhindernis?
  • informatie over golf en gezondheid,
  • de natuur om ons heen op de golfbaan
  • themabijeenkomsten 3 a 4 per jaar. Klik hier voor het shema.

Voor wie?

Leden Golfclub de Compagnie enkele activiteiten staan ook open voor niet-leden.

Georganiseerd door:

Golfkliniek Noord

Golfschool Noord Oost van Wouter Oosting

Golfclub De Compagnie

Veel succes met uw Golf Activiteiten!